••• Hírek •••

Optimalizálás a Noptineten

2016. szeptember 15. | Noptinet 101: optimalizálás lépésről lépésre, képekkel!

A lencsék megfelelő optimalizálása elengedhetetlen, ha kiváló munkát akarunk végezni. Őszi akciónk keretén belül a Starlite EGO termékeinket 25%-os kedvezménnyel adjuk, amelyről ITT olvashatsz bővebben. Az akció keretein belül – többek között - ingyenes optimalizálási lehetőséget is nyújtunk. A felület kezelése egyszerű, de mi szeretnék az esetleges kérdések elébe menni, és leírjuk pontról pontra, hogyan zajlik a rendelési folyamat.

Nézzük:

1. Első lépésben a lencse alaptípusát határozzuk meg, mint például egyfókuszú, bifokális, vagy multifokális lencse. Ez után altípusra kell szűkíteni a keresést, mint például hagyományos, freeform kezdő, vagy freeform modern lencse.

2. Ahhoz, hogy az optimalizálás lehetősége aktívvá váljon, rögtön a dioptriamegadási lehetőség alatt meg kell adni az oldalankénti pupillatávolságot, és az oldalankénti illesztési magasságot is.* (Kép 1)

Kép 1 Kép 1

3. A fenti adatok megadása után a „Lencse típus” menüpontban a kívánt lencsefajtát kell kiválasztani. (kép 2)

Kép 2 Kép 2

4. Ezután a „Lencseforma” menüpont „Alak” alpontjában bejelöljük az „Optimalizált” lehetőséget.

5. Itt a 11 keretformából kiválasztjuk, azt, amelyik a legjobban hasonlít a rendeléshez tartozó kerethez. (kép 3)

Kép 3 Kép 3

6/a. A keretformák alatt található rubrikák segítségével (A-Box; B-Box; Híd) megadjuk a rendeléshez tartozó keret valós méreteit.

Tipp!: Teli keret mérése során, érdemes a belméret adataihoz 1-1 mm-t hozzáadni (A-Box + 1mm, B-Box + 1mm), hogy biztosan számolni tudjunk a fazettával.

6/b. A kerettípus meghatározásával (például fúrt, vagy damilos) a rendszer automatikusan egy alapértelmezett értéket (1.8 mm) ad meg a kalibrált lencse minimum szélvastagságaként, amely módosítható. (kép 4)

Kép 4 Kép 4

7. A szükséges adatok megadása után a megrendelő felület jobb oldalán olvashatjuk az árkalkulációt, és az alatta található „Kalkuláció” gombra kattintva indítjuk el az optimalizálást.

8. Néhány másodperc múlva egy felugró ablakban megjelenik a kalkuláció eredménye, amely tartalmazza az optimalizált átmérőjű nyers lencseformát (sötétkék vonal), és a kiválasztott keretformát (fekete vonal), amelyeken a lencse legvékonyabb és legvastagabb pontjai a helyes pozícióban be vannak jelölve. (Kép 5)

Kép 5 Kép 5

9. A „3D nézet megjelenítése” gombra kattintva megjelenik a kalibrált lencseforma 3D nézete. A jobb felső sarokban lévő "Mérés" gombra kattintva megjelenik egy segédvonalzóval ellátott ábra. Ezt az ábrát 1:1-es méretre lehet nagyítani vagy kicsinyíteni az egér görgőjének segítségével. "Mérés" nézetben a térbeli elforgatás nem lehetséges. A jobb felső sarokban lévő "Normál mód" gombra kattintva eltűnik a PD léc, és így már az egér bal gombjának nyomva tartásával térben elforgathatjuk a 3D-s képet. (kép 6) (A 3D nézet csak freeform lencsetípusok esetében érhető el!)

Kép 6 Kép 6

10. A 3D-s nézeten fel vannak tüntetve a kalibrált lencsék legvékonyabb (MIN.) és legvastagabb (MAX.) pontjai, továbbá ha az egér kurzorát a lencsék bármely pontjára irányítjuk, megjelenik a lencse adott pontban mérhető vastagsága század milliméter pontossággal.

11. Egyéb jelölések a 3D nézeten: kitekintési pont (SG); lencse optikai középpontja (OC); alapanyag geometriai középpontja (SB); választott keret geometriai középpontja (FC).

*: Az illesztési magasság bifokális lencse esetében az olvasó szegmens felső pontja és a kalibrált lencse legalsó pontja közötti távolság!

FONTOS!

  • Ha optimalizált átmérő nélkül adunk meg szélvastagítást, akkor figyelembe kell vennünk, hogy ez esetben a kerek (becsiszolás nélkül kézhez kapott) lencse szélvastagsága rendelkezik majd a megadott értékkel.
  • A bázisgörbületet a rendszer kalkulálja, azon változtatni nem lehet, ha kérdés merülne fel, Vevőszolgálatunkon érdeklődj!
  • A rendelőfelület jobb oldalán található "Korábbi kalkulációk" közül újra előhívhatóak a számítások, ha a "Megtekint" gombra kattintunk. A felugró ablakot legördítve, és az alsó gombjára kattintva az adott kalkuláció adatai újra beolvasásra kerülnek. Az adatok ellenőrzése után a rendelés leadható. Bármi változtatás esetén a "Kalkuláció" gomb újbóli megnyomása után adható csak le a rendelés.

Bármilyen kérdés esetén érdemes ügyfélszolgálatunkon érdeklődni.

Minden jog fenntartva © Noptiker Kft. | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlapkészítés: DDSWEB